Uthyrningspolicy

flyttkartong

Här har vi samlat några av de vanligaste frågorna rörande våran uthyrningspolicy.

 

Varför är jag spärrad från att göra intresseanmälningar?

Bostadssökande kan tacka nej till tre erbjudanden inom en period på sex månader. Tackar den bostadssökande nej en fjärde gång inom samma period, spärras denne från vidare intresseanmälningar och erbjudanden de följande sex månaderna. Om du väljer att inte svara på erbjudanden gäller samma regler som ovan. Kötiden berörs inte av detta.

 
Vad innebär ungdomsrabatt och vem kan få det?

Ungdomsrabatten får du till den månad du fyller 23 år. Rabatten är 10% per månad. 

 

Vad innebär studentrabatt och vem kan få det?

Studentrabatt kan du få vid heltidsstudier och gäller först vid inlämnat studieintyg/studieförsäkran. Du kan inte söka rabatten retroaktivt.

 

Krävs en viss inkomst för att bli hyresgäst?

Alla måste ha rimliga möjligheter att både bo och leva på sin eller hushållets samlade inkomst. Vi tar alltid en kreditupplysning innan vi skriver hyreskontrakt. Hyresgästen ska kunna visa intyg på att man har de inkomster som man uppger.

 

Krävs referenser för att bli hyresgäst?

Referenser tar vi, om vi ser det nödvändigt, kontakt med arbetsgivare och tidigare hyresvärd eller bostadsrättsförening för att få veta mer om hyresgästen. Det kan t ex finnas skäl att neka störande personer kontrakt. 

Betalningsanmärkning? Om det gäller ett mindre belopp, som inte får vara en hyresskuld, och det är betalt kan vi godta den. Men annars tackar vi nej till hyresgäster med betalningsanmärkning. 

Borgen? I tveksamma fall begär vi borgen och ställer då i fråga om inkomst och betalningsanmärkning samma krav på borgensmannen som på hyresgästen.

 

Hur gammal måste man vara för att få ett hyreskontrakt?

För att få teckna ett hyreskontrakt med oss måste den blivande hyresgästen ha fyllt 18 år.

 

Hur ställer jag mig i bostadskön?

För att registrera dig som sökande i vår bostadskö, klicka på knappen "registrera dig". Fyll sedan i dina personuppgifter och följ frågeformuläret. Du behöver ha en e-postadress för att kunna registrera dig.

 

När behöver jag säga upp mitt hyreskontrakt?

Uppsägningstiden är tre månader (månadsskiftet gäller) och skall göras skriftligen. Den bör innehålla namn, adress samt telefonnummer. Så länge du har kvar lägenhetsnycklarna är det din skyldighet att visa lägenheten för nya hyresgäster. ALLA nycklar ska vara oss tillhanda senast kl. 12.00 första vardagen efter att kontraktet gått ut. Glöm ej att boka besiktningstid. 3 månaders uppsägningstid gäller även vid ett byte av lägenhet inom Hebygårdar.

Det går också bra att säga upp sitt kontrakt via "mina sidor", då behöver du logga in med Bank-Id, för att kunna verifiera din identitet vid uppsägningen.

 

Nedan finner du uthyrningspolicyn i pdf-format.

Uthyrningspolicy

 

 

Sidan uppdaterad: 2023-08-08

Mer information

Uthyrningspolicy