Uthyrningspolicy

 

Bostadssökande kan tacka nej till tre erbjudanden inom en period om sex månader. Tackar den bostadssökande nej en fjärde gång inom samma period, spärras denne från vidare intresseanmälningar och erbjudanden de följande sex månaderna. Om du väljer att inte svara på erbjudanden gäller samma regler som ovan. Kötiden berörs inte av detta.  

   

Ungdomsrabatt får du till den månad du fyller 23 år. Rabatten är 10% /månad. Studentrabatt får du vid heltidsstudier. Rabatten är 412:-/månad och gäller föst vid inlämnat studieintyg.

   

Alla måste ha rimliga möjligheter att både bo och leva på sin eller hushållets samlade inkomst. Vi tar alltid en kreditupplysning innan vi skriver hyreskontrakt. Hyresgästen ska kunna visa intyg på att man har de inkomster som man uppger.

   

Referenser Vi tar, om vi ser det nödvändigt, kontakt med arbetsgivare och tidigare hyresvärd eller bostadsrättsförening för att få veta mer om hyresgästen. Det kan t ex finnas skäl att neka störande personer kontrakt. Betalningsanmärkning Om det gäller ett mindre belopp, som inte får vara en hyresskuld, och det är betalt kan vi godta den. Men annars tackar vi nej till hyresgäster med betalningsanmärkning. Borgen I tveksamma fall begär vi borgen och ställer då i fråga om inkomst och betalningsanmärkning samma krav på borgensmannen som på hyresgästen.

   

För att få teckna ett hyreskontrakt med oss måste den blivande hyresgästen ha fyllt 18 år.

   

För att registrera dig som sökande i vår bostadskö, klicka på knappen "Ställ mig i bostadskö" på startsidan, följ vidare instruktioner som du får via länken.  

   

Uppsägningstiden är tre månader (månadsskiftet gäller) och skall göras skriftligen. Det bör innehålla namn, adress samt telefonnummer. Så länge du har kvar lägenhetsnycklarna är det din skyldighet att visa lägenheten för nya hyresgäster. ALLA nycklar ska vara oss tillhanda senast kl. 12.00 första vardagen efter att kontraktet gått ut. Glöm ej att boka besiktningstid. 3 månaders uppsägningstid gäller även vid ett byte av lgh inom Hebygårdar.

   Sidan uppdaterad: 2022-02-07