Balkong & uteplats

Många av våra lägenheter hyrs ut med balkong eller uteplats, något som för många förhöjer trivseln. Men det är också viktigt att sköta om den, att hålla rent och snyggt både för sin egen del som för grannarna.

 

Balkonglådor och krukor

Man får gärna plantera växter i krukor och balkonglådor. Men det är viktigt att hänga balkonglådan på insidan av balkongräcket, detta av säkerhetsskäl. Balkonglådan får dock inte fästas med skruvar i räcket. Tänk även på att vattna så att det inte rinner ned på grannens balkong.

 

Insynsskydd

På olika områden har vi olika regler gällande insynsskydd. Ta gärna kontakt med oss för att höra vad som gäller i just din fastighet.

 

Rökning

Vi strävar efter en rökfri miljö för våra hyresgäster och önskar därför att ni helst inte röker på balkong eller uteplats. Det är viktigt att se till att fimpar inte hamnar i naturen eller hos grannar. 

 

Fågelmatning

Det är inte tillåtet att mata fåglar från sin balkong eller uteplats. Detta då skadedjur så som möss och råttor lockas till fastigheten. 

 

Kolgrill/Elgrill

Det är inte tillåtet att grilla på sin balkong eller uteplats. Detta p.g.a. brandrisk samt att röken kan vara störande för dina grannar. Vill man grilla får man använda sig av anvisad grillplats, eller ställa grillen på bra avstånd från husets fasad, så att röken inte går in till grannarna.

 

Studsmatta & Pool

Stora studsmattor och ramställda pooler är inte tillåtna att ställas upp på våra uteplatser. Detta då obehöriga kan gå in på tomten och råka ut för olyckor. 

 

Bråte

Balkong och uteplats får inte nyttjas som förvaringsutrymme eller uppsamlingsplats för bråte och sopor. Sopor kan dra till sig ohyra och ge en otrevlig doft. För din egen och grannarnas skull är det viktigt att man håller det snyggt och städat. Skräp kan blåsa över till grannar samt förvärra eventuellt brandförlopp.

 

Uteplats

Ansvarsfördelning gällande skötsel av uteplats framgår av hyresavtalet. 

 

Staket, altan och spaljé

Kontakta oss för mer information gällande bestämmelser för detta.

 

Sidan uppdaterad: 2023-08-23

 

 

 

Café set

Mer information

För hyresgäster